För att peppa igång mig på några längre löppass under våren har jag funderat på tidigare funderingar om att koppla ihop alla milspår i Eskilstuna kommun.

Och så en hel del på vilket namn som passen ska ha för att det ska kännas lockande och lite rosaskimmrande eftersom det inte är så kul att springa långt varje gång.

Triple Helix

Start i Ok Tors milspår därefter asfalt till Torshargs milen. Efter den milen så fortsätter man på Gyllenhielmska leden till Årbys elljusspår. Väl där springer man direkt på milspåret för att springa runt och komma tillbaka till samma ställe där man gick på. Passet avslutas med att återvända till Torshälla på Gyllenhielmska.

Tror det kan bli lite längre än 40 km.

Om man fortsätter mot Vilsta efter  Årby blir passet säkert ett par mil längre. Då blir det kanske 3- 3,5 mil längre eller mer. Tidigare har jag tänkte mig ett namn på detta i stil med Snorlångt. Någon annan kallar det Blacksmith.

En annan variant är att springa Gyllenhielmska leden tur och retur och sedan koppla på de båda Torshällamilspåren och alla milspår i Eskilstuna, då ska den kallas Golden. Onödigt långt kallar jag den helst för.

Men jag kommer nöja mig med maximalt Triple Helix. Känns ganska meningslöst att springa längre än 4 mil på ett pass om det inte är för den mentala förståelsen av längden förstås.

Annonser